Android App Bundles tarafından desteklenen Google Play, tüm geliştiricilere modern Android dağıtımının avantajlarını sunmakta. Android ekosistemi genişledikçe, uygulamaların farklı cihazlarda nasıl sunulduğunu bilmek oyun ve uygulama geliştiriciler için her zamankinden daha önemli hale geldi.
Yayınlama bilgileri, uygulamanın yayınlanma performansını ve buna neyin katkıda bulunduğunu daha iyi anlamaya, analiz etmeye ve kullanıcılar için deneyimi optimize etmeye yarıyor. Yayınlama performansıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için kullanılabilecek en son 5 Play Console güncellemesi Google Play Ürün Müdürü Lidia Gaymond tarafından aşağıdaki gibi derlendi, incelenebilir.
Google Play ile ilgili diğer haberler için de buraya göz atılabilir.
- Uygulamanızı yayınladığınızda, sürüm oluşturma noktasında artık beklenen uygulama boyutunu ve güncelleme boyutunu göreceksiniz; böylece önceki sürümdeki boyut değişikliğinin kabul edilebilir olup olmadığını belirleyebilirsiniz.
- 2. “Play Asset Delivery” ya da “Play Feature Delivery” gibi gelişmiş Play dağıtım araçları kullanıyorsanız, bunların kullanıcılara nasıl gönderildiğiyle ilgili ayrıntılı bilgiler artık istatistikler sayfasında ve uygulama paketi gezginindeki teslimat sekmesinde mevcut. Özellik modüllerinizi ve varlık paketleri kullanımınızı anlamak, daha fazla modülerleştirme hakkında daha iyi kararlar almanıza ve kullanıcılarınız arasındaki kullanım modellerini ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilir.
- 3. Mevcut sürümünüzü analiz ederken, yükleme tabanınızın “tazeliğini” ve kullanıcıların yeni sürümlere ne kadar hızlı geçiş yaptığını değerlendirmenize yardımcı olmak için artık sürümde kaç kullanıcının olduğunu görebilirsiniz. Güncelleme oranınızı iyileştirmek için Uygulama içi güncellemeler API’sini kullanmayı düşünebilirsiniz.
- 4. Bireysel uygulama sürüm performansınıza daha derin bir bakış için; uygulama paketi gezgininde cihaz modeli başına indirme boyutunuz, en yaygın güncelleme boyutları ve yükleme tabanı hakkında bilgi bulabilirsiniz.
- 5. Bu özelliklerin tümü, diğer uygulama metriklerinin yanı sıra zaman içinde bu ölçümleri takip edebileceğiniz Uygulama Kontrol Panelinizde (App Dashboard) de mevcuttur.
Bu değişikliklerin, uygulama geliştirmeniz hakkında daha bilinçli kararlar vermenize yardımcı olması ve uygulamanızın son kullanıcı cihazlarına nasıl teslim edildiğine dair ayrıntılı bir görünüm sağlaması kuvvetle muhtemel.