Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER), İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin iş birliği ile kuruldu ve açılışı da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleşti. Yazılım, yapay zeka, biyoteknoloji ve benzeri gibi alanlarda yapılan çalışmalara imkan sağlayan Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi, oyun geliştiren girişimcilere de ev sahipliği yapacak.
Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Oyun Sektörünün Gelişimine Katkı Sağlayacak
KOSGEB desteği ile kurulan yapımı da Tuzla Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi‘nin açılışına Bakan Varank ile birlikte pek çok önemli isim katıldı. Proje ortaklarından katılımcılar ile birlikte pek çok gencin de bulunduğu açılışta, Bakan Mustafa Varank konuşma yaptı. Konuşmasında Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin sahip olduğu güneş enerjisi santrali ile kendi kendine yeten bir yapı olduğunu belirten Bakan Varank, TEKMER’lerin ülkemizde yaygınlaşmaya başladığını deklare etti.
Teknoloji gelişim merkezlerinin kuluçka öncesinde ve sonrasındaki dönemlerde girişimcilere ve işletmelere hizmet verdiğini aktaran Bakan Mustafa Varank, ülkemizde şimdiye kadar KOSGEB destekli 17 TEKMER’in faaliyete geçtiğini belirtti. Teknoloji gelişim merkezlerinin daha da yaygınlaşacağını söyleyen Varank, Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin diğerlerinden farklı olarak yerel yönetimler tarafından kurulan ilk TEKMER olduğunu bildirdi.
Tuzla Belediyesi TEKMER’in yazılım, kimya, biyoteknoloji, yapay zeka bakımından inovasyon yaratacak bir merkez olduğunu dile getiren Bakan Mustafa Varank, bu merkezde, oyun geliştirmeden veri yönetimi çözümlerine, elektrikli motor çalışmalarından bulut sistemlerine kadar farklı alanlarda emek veren girişimcilerin olduğunu aktardı.
Yazıcı: 10 Yıl İçinde 5 Unicorn Çıkarmayı Hedefliyoruz!
Açılışta konuşma yapan isimlerden biri olan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, bu merkezden 10 yıl içerisinde 5 unicorn çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Ülkemizdeki girişimcilik çalışmalarının 2020’den bu yana hızla ilerleme kaydettiğini aktaran Şadi Yazıcı, buradan da uniconlar çıkararak ekosistemin gelişimine katkıda bulunmak istediklerini bildirdi.
Türkiye’nin, 2’si 10 milyar doları aşkın olmak üzere, değerlemesi milyar dolarları aşan 6 unicornu (kendi söylemleri ile Turcornları) olduğunu söyleyen Yazıcı, bu alanda hedeflerinin yüksek olduğunu dile getirdi. Turcorn 100 Programı’ndan bahseden Şadi Yazıcı, bu program ile global çapta hedefleri olan teknolojik girişimlerin ve erken evreyi geçmiş girişimlerin destekleneceğini aktardı. Şadi Yazıcı Turcorn 100 Programı’nda Tuzla Belediyesi Teknoloji Gelişim Merkezi’ni de görmek istediklerini söyledi.