Türkiye oyun sektörü ekonomik hacmi, her geçen yıl global oyun pazarına paralel olarak büyümeye devam ediyor. Hali hazırda Türkiye’nin dünya oyun pazarı içerisinden aldığı pay yüzde 1 seviyesinde bulunuyor. Bu rakamın 5 kat artırılarak yüzde 5 seviyesine çıkarılması hedefleniyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu; Türkiye oyun sektörünün, küresel oyun sektöründen aldığı payı yüzde 5’e çıkarmak için çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu deklare etti.
Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi DIGIAGE Büyüyor
Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi DIGIAGE tarafından düzenlenen Oyunla Gelecek Yaz Kampı’nda, DIGIAGE ve Türkiye oyun sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu; 2019 yılında düzenlemeye başladıkları oyun kampları için bugüne kadar 20 bine yakın başvuru aldıklarına dikkat çekti.
Her yıl kamplar için aldıkları başvuru sayısının arttığına vurgu yapan Genel Müdür İbrahimcioğlu, geride kalan 3 yılda 5 bin kişiye fiziki ortamda eğitim ve mentorluk gibi destekler verdiklerinin altını çizdi. Düzenledikleri kamplarda; 3D animasyon, senaryo üretme, yazılım, oyun ekosistemi, oyun hukuku, oyun maliyesi, oyun finansı gibi oyuna dair her alanda eğitimler verdiklerini ifade eden İbrahimcioğlu; kamplarda kurulan takımlara da mentorlarının mentorluk desteği sunduğunu belirtti.
Türkiye Oyun Sektörünün Potansiyeli Çok Büyük!
Düzenledikleri oyun geliştirme kamplarına başvuran kişilerin yarıya yakının 18 yaş altı olduğunu ve yine başvurucuların yaş ortalamasının 30’un altında olduğunu söyleyen Genel Müdür İbrahimcioğlu; bu durumun gençlerin oyun sektörüne gösterdikleri ilgiyi ortaya koymak adına önemli bir veri olduğuna dikkat çekti.
Türkiye’nin çok güçlü bir geçmişe, tarihe ve kültüre sahip olduğunu hatırlatan İbrahimcioğlu; genç ve potansiyelli nüfus ile birlikte düşünüldüğünde Türk oyun sektörünün nasıl bir hazinen üzerinde oturduğunun daha iyi anlaşılacağını belirtti.
Türkiye’nin hali hazırda dünya oyun sektörü içerisinden yüzde 1’lik bir dilim aldığını kaydeden Genel Müdür İbrahimcioğlu, bu rakamın yüzde 5 dolayına kadar çıkması gerektiğine vurgu yaptı.
Katma Değeri Yüksek, KG Başına İhracatı Değerli Alan: Oyun Sektörü!
Türkiye’nin global pazara gerçekleştirdiği ihracatta kilogram başına sattığı ürün değerinde artış kaydetmesi gerektiğine değinen Genel Müdür İbrahimcioğlu, katma değerli ürün ihraç etmede en kolay atılım yapılabilecek sektörlerin başında oyun sektörünün geldiğini hatırlattı.
Oyun sektörüne yapılacak yatırımın kısa sürede ürüne ve ihracata dönüşeceğine inandığını ifade eden İbrahimcioğlu, ülkemize döviz girdisi sağlayacak ve cari açığı azaltmada öncü rolü üstlenecek sektör olarak “oyun sektörüne” işaret etti.