Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası, ülkemizin dört bir yanındaki oyun geliştiricileri bir araya getirmeyi amaçlayan bir oyun geliştirme maratonu olarak ifade edilmektedir. Şampiyona; ilk aşaması online, ikinci ve üçüncü aşaması fiziksel olarak yapılacak olan Game Jam’lerden oluşmaktadır. 28 Mayıs’ta başlayacak olan Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası yeni oyunlara ve şirketlere gebe.
Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası Son Katılım Tarihi 20 Mayıs!
Geçtiğimiz yıl, dijital oyun geliştirme konusunda çalışan, sektörün gelişimine destek veren, akademisyen ve oyun geliştiriciler bir araya gelerek The Game Circle’ı kurdu. The Game Circle oyun geliştirme kapsamında bir kuluçka ve hızlandırıcı merkezi olarak tabir edilmektedir. Dijital oyun sistemine yeni bir bakış açısı getiren bu merkez; oyun sektöründe var olmak isteyen yahut sektörde olup da henüz hedeflediği yere gelememiş olanlara eğitim ve mentorluk hizmeti sunmaktadır.
Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası, The Game Circle’ın hedeflerine ulaşmak için tasarladığı ve uyguladığı bir yarışma. Bu şampiyona, Türkiye’nin her yerinden oyun geliştiricileri bir araya getirmeyi amaçlamaktadır ve uzun soluklu bir oyun geliştirme maratonu şeklinde yapılacaktır.
Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası başvuruları 20 Mayıs 2022’de sona erecektir. Yarışma süreci 28 Mayıs’ta başlayıp 24 Temmuz’da Türkiye finalleri ile sona erecek ve akabinde hızlandırma programına geçilecektir. 3 aşamalı olarak yapılacak olan bu yarışmanın ilk aşaması online Game Jam, ikinci ve üçüncü aşaması ise fiziksel olarak gerçekleşecek Game Jam’lerden oluşmaktadır. Şampiyona sonunda kazanan oyun geliştiriciler hızlandırma programına katılmaya hak kazanacaklar.
Oyun Sektörü Yeni Yeteneklerini Bekliyor
The Game Circle Prof. Dr. Veysi İşler tarafından kurulmuştur. Veysi İşler’in yaptığı açıklamaya göre bu şampiyonadan yeni şirketler ve oyunlar çıkacak. İşler, ülkemizin son yıllarda oyun sektöründe ilerlediğini, bu alanda gençlerin önünü açmak, onları paydaşlarla, yatırımcılarla buluşturmak, küresel çapta iyi işler başarmaları için destek olmak adına bu platformu kurduklarını dile getirdi.
Dijital oyun sektörünün çoğunlukla İstanbul ve Ankara merkezli olduğunu söyleyen İşler, Anadolu’da bulunan pek çok yeteneğin Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası sayesinde keşfedilebileceğini dile getirdi. 8 üniversite ve teknoparkın desteğini aldıklarını belirten Veysi İşler, Google gibi dünyanın önde gelen yayıncıları ile çalıştıklarını ifade etti. İşler yarışmadan başarı ile çıkanları önce kuluçkaya ardından da hızlandırmaya alarak sektöre yeni yetenekler ve stüdyolar kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.