SLAY, eğlenceli sosyal oyun deneyimleri ile gençler için olumlu online etkileşimleri destekleyen bir platform. Henüz yolun başında olan bu platform tohum öncesi turda yatırım almayı başardı. 2,5 milyon Euro’luk yatırım turu Accel liderliğinde gerçekleştirildi.
Sosyal Oyunlar da İçeren SLAY’a 2,5 Milyon Euro’luk Yatırım!
SLAY platformu henüz 2022 yılında kurulmasına rağmen büyük başarı elde etti. 2,5 milyon Euro değerindeki yatırım turuna Accel liderlik ederken, 20VC (kurucusu Harry Stebbings), Mario Götze (futbol yıldızı), Ilkka Paananen (Supercell kurucu ortağı ve CEO’su), müzisyen Alex Pall, Kevin Weil (Scribble Ventures) ve Scott Belsky (Behance kurucusu) de katılım sağladı.
“Olumlu” ve eğlenceli paylaşımlar ile “olumlu” oyun modlarının yer aldığı platform, sosyal medyada gün geçtikçe artan kin, nefret, olumsuz eleştiri gibi olumsuzluklara bir son verilmesi gerektiğine inanan Jannis Ringwald, Fabian Kamberi ve Stefan Quernhorst tarafından kuruldu. Facebook, Instagram gibi sosyal uygulamaların insanların psikolojileri üzerinde negatif izler bıraktığını düşünen bu grup, buna, bahse konu platformlardaki içerik kontrolü ve güvenlik problemlerinin neden olduğunu belirtiyor.
Oyun yatırım haberleri ile ilgili de buraya göz atabilirsiniz.
SLAY ile söz konusu platformlar bu noktada ayrışıyor ve yalnızca olumlu anket ve paylaşımların olduğu bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. SLAY, uygulama içi özellikleri ile kullanıcıların birbirlerine karşı dürüst bir şekilde kibar ve nazik davranmalarını teşvik ediyor. Bununla birlikte uygulama, söz konusu online deneyimleri normalleştirerek, ruh sağlığı probleminin önüne geçmeyi hedefliyor.
SLAY Uygulaması Oyun da Barındırıyor
Kurulalı çok az bir zaman olmasına rağmen bu uygulama, 250.000’i aşkın kullanıcıya sahip. İOS ve android cihazlara uygun olan SLAY uygulaması, birkaç dile çevrilmiş durumda. İngiltere’de yeni piyasaya sürülen SLAY, popülerliğini günden güne artırıyor. Kullanıcılar bahse konu uygulamayı kullanmaya başladığında “anonim” olarak iltifat etmek istediği bir kullanıcıyı seçiyor ve yanıtlaması gereken 12 soru ile karşılaşıyor.
Büyük başarı elde eden uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan Fabian Kamberi, günümüzde sosyal medya platformlarının her zamankinden daha kötü durumda olduğunu söyledi. Arkadaşları ile kontak halinde kalmak, çevrimiçi kimliklerini oluşturmak isteyen milyonlarca kişinin Instagram ve Tiktok gibi uygulamaları kullandığını belirten Kamberi; yüzeysel etkileşimler, bölücü tartışmalar gibi olumsuz şeylerin genç insanların ruh sağlığı üzerinde negatif yönlü etkisinin bulunduğunu dile getirdi.
Gençlere yönelik faydalı uygulamalar üretmeyi kendine görev edindiğini aktaran Fabian Kamberi, SLAY’i de bu amaçla oluşturduklarını söyledi. Kamberi, iltifatlar ve olumlu oyun modları ile güvenli, pozitif, anlamlı sosyal etkileşimleri desteklemek ve teşvik etmek amacı güttüklerini bildirdi.