Oyun sektörünün global çaptaki hızlı gelişimine ülkemiz de uzun zamandır ayak uydurmuş durumda. Avrupa’da en genç nüfusa sahip ülke konumundaki Türkiye’de oyun sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve oyun stüdyoları yerli ve yabancı yatırımcılardan yatırım alarak yollarına emin adımlarla devam ediyorlar. İçeriğimizde, Türk oyun şirketleri, Türkiye oyun firmaları, Türk mobil şirketleri, Türk PC şirketleri ve dijital firmalar dahil olmak üzere Türkiye’nin En Büyük Oyun Şirketleri 2022 yılı itibari ile derlenmiştir. Listemizde bulunup, firmalar listesinde kendi firmasını ya da kendi stüdyosunu bulamayan kişi ve kurumlar tarafımıza ulaşarak listeye eklenmeyi talep edebilirler. Firmanızı eklemek için buraya tıklayın.
Türkiye’nin En Büyük Oyun Şirketleri 2022
Türkiye’deki en büyük oyun şirketleri listesi alfabetik sıra ile aşağıdaki gibidir. Türkiye’deki ilk oyun şirketleri için de buraya göz atılabilir.
Türk Oyun Şirketleri
- Abrakadabra Games
- Ace Games – 2020 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan, 2021 yılında ise 7 milyon dolar tohum yatırımı alan Ace Games hiper bulmaca türü başta olmak üzere mobil oyunlar geliştiriyor. Şirketin en ünlü oyunu Fiona’s Farm olarak biliniyor. Ace Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Aden Games – 2018 yılında İstanbul merkezli olarak Şeyma Yılmaz, Barış Yılmaz ve Erman Geliboluoğlu tarafından kurulan Aden Games; popüler mobil oyunlar geliştiriyor. Gold Rush 3D! şirketin en bilinen oyunlarından. Aden Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Agave Games
- Alictus
- Alper Games
- Alfish Games
- Any Games
- Apphic Games
- ArcadeMonk – 2010 yılında Ömer Bilge Ersoy ve Alemşah Öztürk tarafından kurulan ArcadeMonk Türk oyun sektörünün öncüleri arasında yer alıyor. Şirket genellikle, geliştirdiği “sosyal oyunlar” ile tanınıyor. ArcadeMonk firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Arsh Game Studio
- Aryas Games
- Axell Studio
- Babil Studios – 2013 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan başarılı oyun şirketi Babil Studios, Estonya’nın başkenti Tallinn’de bulunan ofisi ile de uluslararası bilinirliğe sahip. Babil Studios firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Backpack Games – 2019 yılında Ankara merkezli olarak Ali Erkin tarafından kurulan Backpack Games, mobil oyunlar ve hypercasual oyunlar odaklı çalışmalar yürütüyor. Backpack Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Bakodun Game Studios
- Berzah Games A.Ş. – Ankara merkezli olarak 2019 yılında Ali Can Meydan tarafından kurulan Berzah Games’in ilk dikkat çeken oyunu, Uruz: Er Kişinin Dönüşü (URUZ: “RETURN OF THE ER KISHI”) oldu. Berzah Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Bhor Games
- Bigger Games – 2019 yılında İstanbul merkezli olarak Hakan Ulvan, Erkan Gürel ve Yankı Yağız tarafından kurulan başarılı oyun şirketi, 2020 yılında 6 milyon dolar yatırım aldı. Bigger Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Blackburne Games Yazılım A.Ş. – 2020 yılında Servet Ersoy ve Güneş Yaya tarafından kurulan Blackburne Games, Ex Natura KOSGEB desteği almayı başaran ender stüdyolardan. Blackburne Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Black Coco
- Blended Games – 2020 yılında Adil Zehir ve İlke Çakmakoğlu tarafından İstanbul merkezli olarak kurulan başarılı oyun şirketinin geliştirdiği oyun sayısı 100’ü aştı. Blended Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Brew Games – 2021 yılında kurulan Brew Games’in kurucuları; Ahmet Ufuk Benli, Ali Kodal ve Steffen Böhne. 4 milyon dolar yatırım alan şirket Hyper-Casual ve Hybrid-Casual oyunlar geliştiriyor. Brew Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- BoomHits – 2021 yılında kurulan BoomHits, Polonya merkezli BoomBit’in Türkiye’deki oyun geliştirici stüdyosu olarak faaliyet göstermektedir. BoomBit’in ayrıca İngiltere’de de ofisi bulunmaktadır. BoomHits firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Bytetyper – Dağhan Demirci ve Alp Özkul tarafından 2019 yılında kurulan Bytetyper, kısa sürede Türk oyun sektöründe adından söz ettirmeyi başarmıştır. Bytetyper firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- CatPath
- Click Game Studio
- Clown Games
- Crania Games
- Crealode Games – Temelleri 2016 yılına dayanan Crealode Games’in kurucusu başarılı oyun geliştiricisi Sedat Güç. Crealode Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Creasaur Entertainment – 2017 yılında Zeynep Ensert ve Burak Dereli tarafından kurulan Creasaur Entertainment, 2021 yılında Rollic bünyesine katılmıştır. Creasaur Entertainment firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Crescive Games – 2019 yılında Kübra Gündoğan ve Emre Çelik tarafından kurulan Crescive Games İstanbul merkezli olarak faaliyet göstermektedir. Geliştirdiği onlarca oyunla dikkat çeken Crescive Games firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Coconut Game – 2020 yılında İstanbul merkezli olarak Anıl Kıral tarafından kurulan Coconut Game özellikle; hiper gündelik, hibrit gündelik ve gündelik oyunlar başta olmak üzere mobil oyun geliştirmeye odaklanıyor. Coconut Game firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Cool Pigz
- Dalak Games
- Digitoy Games
- Dream Games
- Ela Game Studio
- Elite Game Studio
- Enrich Games
- enny Games
- Erik Games
- Fabrika Games
- Fiber Games
- Fomo Games
- Forge Games
- Fortune Mine
- FoxPider Games
- Fugo Games
- Funika Games
- Funrika
- Funmoth Games
- Funpac (Mynet)
- Gamebit Studio
- Game Factory
- Gamegos
- Gameguru
- GameHub
- Gamester
- Gamester Kids
- Gametator
- Gamikro
- Garawell Games
- Gigantic Games
- Gnarly Game Studio
- Good Job Games
- Gorilla Softworks
- Gram Games
- Günay Studio
- Gulliver’s Games
- Gybe Games
- Gyroscoping Games
- hadi
- Hammurabi Games
- He2 Apps
- Heisen Games
- Hero Concept
- Hero Games
- HES Games
- Hey Games
- Hifive Games
- Hoody Studios
- Hungri Games
- HyperFlow Games
- Hyperlab
- HyperMonk
- Hypernova Technology & Gaming
- Imaginite Studios
- Indie-dir Games
- 2Medya Game Studio
- Joker Game
- Koala Game Studio
- Kodobur
- Kraker Studio
- Lacivert Digital Services
- Leartes Studios
- Libra Softworks
- Lokum Games
- MadByte Games
- Madcraft Studios
- MadRooster Game Audio Lab – Ercüment Subaşı ve Feridun Emre Dursun tarafından kurulan şirket, oyun müzikleri geliştirme noktasında ülkemizin öncü firmalarından. Mad Rooster Game Audio Lab firma inceleme içeriğine buradan göz atabilirsiniz.
- Maestro Game Studio
- Mafia Games
- MagicLab Game Technologies
- Mangorama Studio
- Masomo
- Mavis Games
- Mayadem Teknoloji
- Mayaworks
- Metaverse Game Studios
- Midpoly Games
- MildMania
- Mixer Games
- Mobge
- Mobilecraft
- Momentum DMT
- Moon Star Games
- Moralabs
- Mythra Tech
- Narcade
- Negentra
- NDG Studio
- Nitrid Game
- no-pact
- Noho Games
- Nowhere Studios
- Nyctophile Studios
- Omnio Games
- OTTO Games
- Overdose Caffeine
- Oyun Stüdyosu
- Pango Games
- Panteon
- Passion Punch Studio
- Paxie Games
- Peak Games
- Pixega Studio
- Pixofun
- Playable Factory
- Poison Software Studio
- POW Games
- Quok Games
- RealityArts Studio
- Recontact Games
- Revel Games
- Roar Games Studio
- Rockwise Entertainment
- Rog Studios
- Rollic Games
- Ruby Game Studio
- Settings Games
- Simsoft
- SinginGiant
- Sir Studios
- SNG Studios
- Spyke Games
- Stardust Games
- Studio Billion
- Studio Gamebit
- Suji Games
- Taba Games
- TaleWorlds Entertainment
- Talus Studio
- Teleporter
- Teta Games
- Tiplay Studio
- Tiramisu Studios
- Tosby Games
- Trifles Games
- Udo Games
- Uncosoft Yazılım
- Upperpik Games
- VantaPlay Games
- Veloxia
- Vertigo Games
- Weez Beez
- Whoops Games
- Yamy Studio
- Yin Yang Games
- Zerosum
- Zuuks Games