Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi ATAP Teknopark yerleşkesi içinde kurulan yüksek teknoloji şirketi Sensiball VR gelişimini tüm hızıyla sürdürüyor. Gerek Türkiye’de ve gerekse uluslararası mecrada pek çok AR-GE teşviki almayı başaran şirketin projeleri Tübitak tarafından da kabul edilmiş durumda. Futbolu bilimle, sanal alemle ve VR dünya ile buluşturan Sensiball VR, yakaladığı başarılar ile yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Bu kapsamda son olarak 1,8 milyon TL yatırım alan şirketin değerlemesi de 72 milyon TL’yi aştı.
Sanal Futbol Antrenman Platformu Sensiball VR Değerlemesi 4 Milyon Doları Aştı
VR (Sanal Gerçeklik), AR (Artırılmış Gerçeklik), antrenman simülasyon çalışmaları, görüntü algılama ve işleme, giyilebilir teknolojiler, elektronik tasarım ve yapay zeka ile takım yönetim sistemleri üzerine çalışmalar gerçekleştiren Sensiball VR 2021 Mayıs ayında Fonbulucu’da yatırım turuna çıkmış ve yatırımcıların büyük ilgisine mazhar olmuştu.
2 ay içinde 384 yatırımcıdan yüzde 141 ön talep alan firma; 1,1 milyon Türk Lirası’nın üzerinde yatırım almayı da başarmıştı. Sensiball VR’dan yapılan son açıklamada ise şirketin; Cihan Aktaş’tan 1.8 milyon TL’lik yatırım aldığı belirtildi. 72 milyon değerleme ile alınan 1,8 milyon TL’lik yatırım şirket hisselerinin yaklaşık yüzde 2,5’uğuna denk geliyor.
Aldığı son yatırımlarla değerlemesini 4 milyon dolar seviyesinin üzerine taşıyan Sensiball VR’ın hedefinde ise Turcorn olmak var. Bu doğrultuda alınan yeni yatırım hem yurt içinde hem de yurtdışında şirketin çalışmalarını hızlandırmak için kullanılacak.
Sanal Futbol Antrenman Platformu Sensiball VR Ne İş Yapıyor?
2020’nin başında 4 kurucu ortak; Doç. Dr. Ali Onur Cerrah, Prof. Dr. Ruhi Soylu, Umut Şentürk ve Uğur Kafadar tarafından futbol antrenmanlarının büyük bölümünün sanal gerçeklik ortamında yapılabilmesini sağlamak adına kurulan Sensiball VR, aradan geçen zamanda hızlı bir gelişim kaydetti.
Sanal futbol antrenman ve analiz platformu Sensiball VR futbolun ve futbolcuların gelişimini sağlamak adına geliştirilen bir yapı. Oyuncuların sanal dünyada antrenman yapmasını sağlayan Sensiball VR; oyun zekası, teknik kapasite ve taktiksel gelişim anlamında büyük fayda sağlıyor. Oyuncuların kondisyon çalışmaları hariç olmak üzere fiziki antrenmanda sağladıkları becerilerin büyük bir kısmı Sensiball VR platformu sayesinde geliştirilebiliyor.
Oyuncuların antrenmandaki performansına göre yeterlilik seviyesini belirleyebilen ve analiz edebilen Sensiball VR, oyuncunun gelişimde hedeflediği alana yönelik olarak program önerisi yapabiliyor. Ayrıca oyuncuların gelişim seviyelerine göre raporlama yapabilen Sensiball VR, futbol takımlarının işlerini de önemli ölçüde kolaylaştırma potansiyeline sahip.
Sanal Futbol Antrenman Platformu Sensiball VR İş Ortakları Kimler?
Sanal Futbol Antrenman Platformu Sensiball VR’ın iş ortakları aşağıdaki gibidir:
- Eskişehir Teknik Üniversitesi
- Hacettepe Üniversitesi
- Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı
- Fonbulucu
- Arinkom TTO
- İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi
- TÜBİTAK
- Bandırmaspor
- Motto Light
- BIG BANG Start-Up Challenge
- Progino İnovatif Proje Geliştirme
- Spor Turizm Birliği