FTC ve Microsoft arasındaki davanın tutanaklarına göre Microsoft hem Bungie‘yi hem de Sega’yı satın almak istiyordu. The Verge tarafından ortaya çıkarılan bir e-postada, Xbox Şefi Phil Spencer hem Microsoft CEO’su Satya Nadella‘ya hem de Microsoft CFO’su Amy Hood‘a gönderdiği e-postada, potansiyel bir satın alma için Sega oyun stüdyoları konusunda Sega Sammy‘ye başvurmak üzere bir strateji geliştirme talebinde bulunuyor.
Kasım 2020 tarihli e-postada Spencer, “Sega’nın küresel ölçekte hitap ettiği bölgeler arasında iyi konumlanmış bir oyun portföyü oluşturduğuna ve Xbox Game Pass’i konsol ve diğer platformlarda hızlandırmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz.” dedi.
Microsoft, Sega’nın satın alınmasının PC, konsol ve bulut genelinde Xbox Game Pass aboneliklerini artıracağına inanıyordu. Spencer o dönemde Nadella ve Hood’a yaptığı sunumda, “Sega’nın sevilen IP’sinin küresel çapta çekiciliği, Xbox Game Pass’in erişimini dünyanın dört bir yanındaki yeni kitlelere, özellikle de yerelleştirilmiş içeriğin başarı için kritik önem taşıdığı Asya’ya yaymaya yardımcı olacak” dedi. Ayrıca Sega ilerleyen dönemde oyun içi işlemlerden para kazanma fırsatları için de avantajlar sağlayacaktı.
Sega’nın satın alınması konusunda ne olduğu ve Nadella’nın nihayetinde görüşmelere onay verip vermediği net değil. Ancak Microsoft’un Nisan 2021 tarihli kurumsal birleşme için değerlendirme belgesinde Sega hâlâ önemli bir fırsat olarak yer alıyordu. Microsoft, farklı pazarlarda PC, mobil ve konsolda satın almalar için kilit alanlar belirlemişti. Sega, Bungie, Zynga ve IO Interactive Microsoft’un satın almayı ciddi olarak düşündüğü şirketler arasındaydı.
İlginizi Çekebilir: Microsoft’un Activision Blizzard Öncesi Hedefi: Zynga
Artık Sony’ye ait bir stüdyo olan Bungie de listede olup Microsoft’un belgelerinde “Bungie’nin satın alınması IP’nin, Destiny’nin (ve topluluğunun) güvence altına alınmasını ayrıca geliştirme ve çevrimiçi işlem altyapısının Xbox Game Studios’a entegrasyonunu içerecektir” denilmektedir. Microsoft, NetEase’in 2018’deki 100 milyon dolarlık yatırımının yanı sıra Bungie için “yüksek zarar” riski tespit etmişti. Ayrıca Destiny’nin “konsol Game Pass’inde en yüksek kullanım saati elde eden oyunlardan” biri olduğunu belirtti.
Thunderful, Supergiant Games, Niantic, Playrix ve Zynga gibi mobil şirketlerin yanı sıra Hitman oyununun geliştiricisi IO Interactive de 2021’de “takip listesinde” bulunuyordu. Microsoft, mobil hedefleri için Activision Blizzard‘a yönelmeden önce Zynga’yı satın almak için görüşmelerde bulunuyordu. Microsoft’un diğer mobil odaklı şirketlerle herhangi bir görüşme yapıp yapmadığı ise belli değil.