The Last of Us: Part II oyunu henüz bilgisayarda oynanabilen bir oyun değil, hali hazırda yalnızca PS üzerinden oynanabilmekte. Ancak, bunu bilmeyen oyuncular internette bahse konu sitenin yaptığı paylaşımları görünce oyunun artık PC’ye indirilebildiğini düşünüyor ve aslında zararlı içeriğe sahip olan bir dosyayı bilgisayarlarına indiriyorlar. Zararlı dosya ile birlikte bilgisayara inen virüs yıllarca kendini belli etmeden PC’de saklanabiliyor ve tabiri caizse çaktırmadan zarar veriyor.
Kaspersky PC’ye The Last of Us: Part II İndirmeyi Teklif Eden Zararlı Doya Tespit Etti
Kasperky’den yapılan açıklamaya göre The Last of Us’ı kullanarak kimlik avı yapan bir site daha yakaladı. Burada kullanıcılara bir aktivasyon kodu öneriliyor ve söz konusu kodun yer aldığı metin dosyasının indirilmesi için kullanıcıların oyunla birlikte satın almaları gereken hediye seçeneklerinden birini tercih etmeleri isteniyor. Akabinde kullanıcılardan komisyon bedelini tahsis etmek için kimlik bilgileri ile banka kartı bilgilerini girmeleri talep ediliyor.
En güncel oyun haberleri için buraya göz atabilirsiniz.
Bu aşamadan sonra kullanıcının tüm bilgileri kötü niyetli insanların eline geçiyor ve hem paraları çalınıyor hem de kimlik bilgileri dolandırıcılık işlemlerinde kullanılıyor. Oldukça fazla hayrana sahip olan oyundan uyarlama The Last of Us dizisi milyonlarca kişi tarafından bekleniyordu, dizinin ilk bölümü yayımlandı. The Last of Us hayranlarının bu ilgisini fırsat bilen siber suçlular da dolandırıcılık işini başka bir boyuta sokarak insanlara zarar veriyor.
Kaspersky’den Kullanıcılara Öneriler ve Uyarılar
Güvenlik şirketi Kaspersky oyun severlere ve internet kullanıcılarına bazı önerilerde bulunuyor:
- Dizi ya da filmlerin erken izlenme vaadi veren bağlantılardan uzak durulmalı.
- Orijinalliğinden şüphelenilen içerikler hakkında hizmet sağlayıcısına danışılmalı.
- Film ve diziler yalnızca resmi ve güvenilir olan web sitelerinden izlenilmeli.
- Herhangi bir şey için kişisel verileri girmeden evvel web sitesinin orijinalliği ve güvenilirliği kontrol edilmeli.
- Bağlantıya tıklamadan evvel URL’sine ve şirket adına dikkat edilmeli.
- İndirilen dosyaların uzantıları kontrol edilmeli. Örneğin indirilen şey bir video dosyası ise asla “.exe” ya da “.msi” gibi eklentilere sahip olamaz.
- Oyunlar yalnızca resmi uygulama mağazalarından indirilmeli.
- Amacı kötü olan mail eklentilerini saptayabilen, kimlik avı sitelerini yakalayabilen bir güvenlik çözümü kullanılmalı.