DIGIAGE tarafından 1-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Oyun Geliştirme Yaz Kampı sona erdi. 50 takımın oyun geliştirdiği ve sunumlarını yaptığı kampta, katılımcılar “oyun geliştirmenin” yanı sıra sosyalleşme ve oyun sektörüne dair etkileşimde bulunma imkanını da yakaladı.
2022 DIGIAGE Oyun Geliştirme Yaz Kampı Tamamlandı
Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi (DIGIAGE) tarafından her yıl 2 kez oyun geliştirme kampı düzenleniyor. Bunlardan biri oyun geliştirme kış kampı iken, bir diğeri ise oyun geliştirme yaz kampı. Okulların açılmasına az bir süre kala gerçekleştirilen kamp, 10 gün boyunca oyuna ve oyun severlere ev sahipliği yaptı.
HyperCasual oyun geliştirmeden, “midcore” ve “consol” proje tasarımlarına, “metaverse, blockchain, NFT ve VR” oyun projelerine kadar çok geniş bir yelpazede “oyun ve proje” geliştirilen Kocaeli / Gebze’deki kamp yoğun katılımla gerçekleştirildi ve tamamlandı.
50 ekibin yukarıda sayılı alanlardan, eğilmek istedikleri bölümde proje geliştirdikleri kampta takımlar 5’er dakika aralıklarla oyunlarının ve projelerini tanıttılar.
PC ve Konsol Oyunları Ağırlık Kazandı
DIGIAGE Oyun Geliştirme Yaz Kampı hakkında konuşan DIGIAGE Direktörü Emre Yıldız; 50 takımın içerisinde yalnızca 2’sinin “HyperCasual” oyun geliştirdiğini, diğer ekiplerin ağırlıklı olarak PC ve konsol oyunlarına yöneldiğini deklare etti. Söz konusu oyunları “derinlikli, kapsamlı ve hikayesi olan yapımlar” olarak tanımlayan Emre Yıldız, bu durumun kendilerini son derece mutlu ettiğinin altını çizdi.
Türkiye Oyun Sektörü Gelişmeye Devam Edecek!
Türkiye oyun sektörü hakkında da genel değerlendirmelerde bulunan DIGIAGE Direktörü Emre Yıldız; Türk oyun sektörünün 2021 yılının tamamında 265 milyon dolarlık ticari hacme sahip olduğunu belirterek, bu rakamın 2022 yılının ilk yarısında yakalanan 330 milyon dolarlık rakamla sadece 6 ayda geçildiğine dikkat çekti.
Türkiye’nin oyun sektöründe Avrupa lideri olduğuna vurgu yapan Emre Yıldız, bu alanda 2nci sırada yer alan İngiltere’nin, Türkiye’deki oyun sektörü ekonomik hacminin ancak yarısına ulaşabildiğine değindi. Türkiye’nin ilk unicornunun oyun sektöründen çıkan Peak Games olduğunu hatırlatan Yıldız, sadece Peak Games’ten 65 tane yeni start-up doğduğunu belirtti.
Dream Games ve Spyke Games’in de unicorn olmayı başardığını söyleyen Yıldız, Türkiye oyun sektörünün rüştünü ispat ettiğini vurguladı. Türkiye’nin gerek kültürel, gerek demografik ve gerekse tecrübe olarak büyük potansiyele sahip olduğunu ifade eden DIGIAGE Direktörü Emre Yıldız, ülkemizin global oyun sektöründe her geçen gün daha fazla söz sahibi olacağına inandığını deklare etti.
DIGIAGE Kış Oyun Geliştirme Kampı Duyurusuna Çıkılacak
Yaz oyun kampını tamamlayan DIGIAGE kısa süre içerisinde kış oyun kampı duyurusuna çıkacak. Kış kampında oyun sektöründe belli bir aşamaya gelmiş ve şirketleşme aşamasının hemen öncesinde yer alan ekiplere ağırlık verilecek. DIGIAGE; yaz oyun geliştirme kamplarında sektöre yeni potansiyeller kazandırmayı, kış oyun kamplarında ise şirketleşme aşamasındaki ekipleri desteklemeyi odaklamış durumda.