30 Ağustos Salı günü başlayan ve 4 Eylül Pazar günü sona eren TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022’de çok geniş yelpazede teknoloji ürünleri, yazılımları ve uygulamaları tanıtıldı. Festivalde, Eğitim Teknolojileri Yarışması’nın “üniversite ve üzeri seviye” bölümünde 2ncilik kazanan Dersilyon uygulaması ile çocuklar için İngilizce ve Matematik “zor ders” olmaktan çıkacak. Ersin Çine kaptanlığında 5 kişilik ekip tarafından geliştirilen Dersilyon ile çocuklar, matematik ve İngilizceyi oyun oynarken öğrenecek.
Yerli Yazılım Ekibi ve Yapay Zekasıyla Dersilyon Matematik ve İngilizceyi Oyun Haline Getirecek!
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022 Samsun’da, 30 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yoğun katılımla tamamlanan festivalde pek çok alanda yarışmalar yapıldı. Bunlardan biri de Eğitim Teknolojileri Yarışması’ydı. Eğitim Teknolojileri Yarışması’nın “üniversite ve üzeri seviye” kısmında 2nciliği bir “oyun / eğitim” uygulaması aldı.
Ersin Çine kaptanlığında 5 kişilik ekip tarafından geliştirilen Dersilyon, çocuklar için matematik ve İngilizceyi eğlenceli kılıyor. Fikri Bilgisayar Mühendisi Ersin Çine’ye ait olan projenin geliştirilmesinde Ersin Çine gibi bilgisayar, yazılım ve kodlamaya ilgi duyan 4 kişi daha görev aldı. Üstelik ekipteki 2 kişi, Ersin Çine’nin yazılım, yapay zeka ve kodlama üzerine açtığı internet sitesinden kendisine ulaşan gençlerden…
Ersin Çine’den Dersilyon Hakkında Açıklamalar
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022’de “Dersilyon” adlı uygulamayla Eğitim Teknolojileri Yarışmasının üniversite ve üzeri seviyesinde 2ncilik elde eden takımın kaptanı Ersin Çine elde ettikleri başarılar ve Dersilyon hakkında açıklamalarda bulundu.
Bilgisayarı tüketici değil, üretici olarak kullanmak adına bilgisayar mühendisliği alanında lisans eğitimi görmeye karar verdiğini deklare eden Çine, lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını da kodlama, yazılım ve yapay zeka alanında yaptığını belirtti. Doktora eğitimini de aynı doğrultuda sürdürdüğünü deklare eden Çine; kendisinin ilkokul, ortaokul ve lisede derslere karşı deneyimleri neticesinde çocukların “eğlenerek öğrenmesinin” daha kolay olduğuna kanaat getirdiğini ifade etti.
5 kişilik ekibiyle birlikte Dersilyon’u geliştirdiklerini söyleyen Çine, oyunlaştırılmış içerik ile çocuklara İngilizce ve Matematiği eğlenceli hale getirmeyi amaçladıklarının altını çizdi. Bu kapsamda uygulamanın başında kişiye birkaç soru yöneltilerek seviyesinin tespit edildiğini ve kişinin seviyesine göre yapay zeka ile eğlendirerek öğretmeye başlandığını vurguladı.
Akıllı algoritması ile kişi özelinde bir öğrenme programı çıkaran Dersilyon, kişinin ilgili dersteki seviyesini belirledikten sonra oyunlaştırılmış içerik ile soruları yöneltiyor. Kullanıcı, oyunda ilerlemek için sorulara doğru cevap vermek durumunda. Bunu yapabilmek için de ilgili konuya eğlenerek çalışıyor ve oyunu sürdürme güdüsüyle konuyu / dersi öğrenmiş oluyor.
*İçerik görsel kaynağı Anadolu Ajansı.