Mobil oyunlar günümüzde bir hayli fazla seviliyor. Akıllı cihazların hayatımıza girmesiyle birlikte mobil oyun anlayışı daha çok arttı. Bunu 2015 ve sonrasında daha iyi görebiliyoruz. Asıl patlama ise o evden çıkamadığımız Covid-19 döneminde yaşandı.
Mobil oyunlar arasında en çok sevilen tutalan ise çevrimiçi ve çoklu oyuncular oldu. Bu yazıda bahsedeceğimiz oyun Brawl Stars’ta tam olarak buna uygun. Hadi lafı daha fazla uzatmadan Brawl Stars incelemesine başlayalım.
Brawl Stars nedir?
Brawl Stars, Supercell tarafından oluşturulan ve geliştirilen bir oyun. İlk çıkış tarihi ise 2017. 15 Haziran 2017 yılında beta sürümü ile piyasaya çıkan oyun sonrasında küresel piyasalarda tam olarak sunuldu. Bunun için oyunseverler 12 Aralık 2018 yılını beklemek zorunda kaldı.
2018 yılında dünyanın hemen hemen her bölgesinde hizmet veren oyun Çin’de 9 Haziran 2020 yılında ancak faaliyetlerine başlayabildi. Asya ülkesine gecikmeli gelmesinin sebebi ise farklı bir versiyonun olması olarak gösterildi.
Oyun nasıl oynanır?
Brawl Stars, farklı iki takımdan oluşur. 3’e 3 şeklinde ikili grup birbirini alt etmek için savaşır. Her iki takımın da rakipleri yenerek en fazla yıldızı toplamaya çalışır. Bu da Bounty, her iki takımın da almak için savaştığı Brawl Ball gibi birçok farklı oyun moduna sahip olmaktadır.
İki takımda düşman kasasını açmak için savaştığı Heist, her iki takımın da Siege botlarının yardımıyla düşman IKE’yi yok etmek için savaştığı Siege ve on oyuncunun ayakta kalan son kişi olmak için birbirleriyle savaşır. Sonrasında ise Showdown zehirli gaz onları arenanın merkezine doğru iter.
Diğer yandan Hot Zone, Graveyard Shift ve Present Plunder gibi sınırlı süreli etkinlikler ve Robo Rumble, Big Game ve Boss Fight gibi biletli etkinliklere sahip. Son olarak, oyun hakkında önemli bir ipucunu bilmeniz gerekir. Her ay, bir oyuncunun 4 mağlubiyete ulaşmadan 15 galibiyet alması gereken Brawl Stars Şampiyonası modu bulunur.
Oyun modları
Mobil oyunun en albenili tarafı ise modlarıdır. Çünkü her modun kendine özgü amacı vardır. Bu sayede oyunseverlerin oynamaktan sıkılmalarını önler. 28 adet oyun modunun isimleri şu şekilde:
- Hesaplaşma (Tek ve Çift)
- Robot Avı
- Büyük Oyun
- Sıcak Bölge
- Boss Savaşı
- Soygun
- Ödül Avı
- Savaş Topu
- Kuşatma
- Elmas Kapmaca
- Nakavt
- Yıldız Kapmaca
- Düello
- Büyük Oyun
- Güç Ligi
- Basketbol Savaşı
- Süper Şehir Saldırısı
- Kupa Hırsızları
- Power Lig
- Avcılar
- Sürpriz Mod
- Temizlik
- Maden Arabası
- Kupayı Koru
- Voleybol
- Mücadeleler
- Yalnız Yıldız
- Alaşağı
Oyun ücretsiz mi?
Brawl Stars, ilk çıktığı günden bu yana ücretsiz şekilde kullanıcılara sunulmaktadır. Uygulama mağazasında veya oyun mağazasında Apple ya da Android cihazlarda ücretsiz olarak indirilebiliyor. Oyun bir mobil uygulamadır. PC ya da farklı cihazlar için geliştirilmemiştir.
Oyun kimlere hitap ediyor? Çocuklar için riski var mı?
Genel olarak, oyun gençler için harika bir seçenek. Ancak yetişkinler ve küçük çocuklar için de eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz. Aile gözetimi altında 7 yaşından büyük çocuklar için uygundur. Ancak birçok değerlendirmeye göre 12 yaş ve üzeri çocuk veya yetişkinlerin oynayabilmesi üzerine tasarlanmıştır.
Brawl Stars içinde hile yapabilmek mümkün mü?
Neredeyse tüm oyunlarda belli başlı hileler bulunmaktadır. Hilesiz oyuna denk gelmek neredeyse imkansızdır. Ancak Brawl Stars, hile konusunda oldukça sıkı bir yapıya sahip. Oyun içinde hileli bir yapıya denk gelmek zor. Yine de hileli taraflarını keşfedenler oyun içinde açığını buluyor.
Oyunun Olumlu Tarafları
Brawl Stars, birden fazla modunun olmasından dolayı bir hayli sürükleyici. Konuya bakış açışı ve gerektiği kadar hızlı yapısı kullanıcıları kendine çekiyor. Rekabetçi bir mücadelenin içinde yer almak isteyenler ve mobil cihazlara uyumlu oyun arayanlara iyi bir alternatif.
Brawl Stars’ın Olumsuz Tarafı Neler?
Grafikler en başta herkese hitap etmeyebilir. Animasyon tarzında ve Supercell oyunlarına benzer yapısı var. Bu bazı oyunseverlerin hoşuna gitmeyecektir. Oyuna alışana kadar kontrol edilmesi zor gelebilir.