İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi öncülüğünde, “geleceğin parlak şirketlerini girişim aşamasındayken destekleme” amacıyla düzenlenen Big Bang Startup Challenge 2022’ye katılacak 71 girişim duyuruldu. Söz konusu girişimler 5 ayrı kategoride yer alıyor. Programa “genel kategoride” gelişmekte olan Türk oyun şirketleri de iştirak edecek.
Big Bang Startup Challenge 2022 Kategorileri
Bu yıl 11incisi düzenlenecek olan Big Bang Startup Challenge için geri sayım başladı. 7 – 8 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan etkinliğe dünyadan ve Türkiye’den önemli girişimler katılacak. Big Bang Startup Challenge 2022 de, girişimlerin boy göstereceği kategoriler şu şekilde:
- Big Bang Otomotiv Sahnesi Girişimleri
- Big Bang IGA Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği Sahnesi Girişimleri
- Big Bang EPDK | ELDER Enerjim Sensin Sahnesi Girişimleri
- Big Bang Genel Kategori Sahnesi Girişimleri
- Big Bang Genel Kategori Sahnesi Girişimleri
Yukarıda yer alan her bir kategoride pek çok değerli girişim, programda boy gösterecek. “Genel Kategori” dahilinde etkinliğe katılacak girişimler arasındaysa Türk oyun şirketleri de yer alıyor.
Big Bang Startup Challenge 2022’ye Katılacak Oyun Şirketleri
Abrakadabra Games: Nam-ı diğer Abrakadabra Teknolojileri, 3D oyun motorları ve kod bilgisine ihtiyaç duymadan oyun geliştirme noktasında faaliyet gösteren, bu alanda öncülük eden son derece özgün bir firma. Mehmet Tokgöz tarafından kurulan video oyun platformu Abrakadabra Games, “yalnızca gerçek hayattan videolar kullanarak” oyun geliştirme fikriyle tamamen orijinal bir şirket.
ArkheTech – Latmos Explorer: Çocuklara kodlamayı öğreten robotik kodlama oyunu ArkheTech – Latmos Explorer, kültürel miras ögeleriyle toplumsal bilinci de temelinden destekliyor.
Compactive: Mobil oyunlar ve oyun teknolojileri alanında yenilikçi teknolojilerle faaliyet gösteren bir girişim.
Memoritory: “Hediye mobil oyun” gibi orijinal bir iş yapan firma, insanların birbirine hediye edeceği kişisel mobil oyunlar geliştiriyor.
CatchPad: Oyunlaştırılmış interaktif egzersiz programı. Oyun, spor, egzersiz ve sağlık bir arada…
Longstage: Blockchain tabanlı metaverse platformu.
PLAICHESS: Satranç oyununa odaklı, satranç şampiyonlarının oyun stratejilerini tüm oyuncuların öğrenebileceği şekilde sunan web ve mobil uygulama.